
Rozemarijn heeft een bitter zoete smaak en wordt veel gebruikt bij lamsvlees, wild en in marinades.
Rozemarijn heeft een bitter zoete smaak en wordt veel gebruikt bij lamsvlees, wild en in marinades.
Bij aankoop horen verse takjes rozemarijn stevig en vers te zijn en lekker te ruiken.
Rozemarijn is het hele jaar door uit Nederland verkrijgbaar.
Rozemarijn is het hele jaar verkrijgbaar.
Rozemarijn is het hele jaar verkrijgbaar uit Nederland.
Rozemarijn kun je in vershoudfolie in de koelkast bewaren. Deze stevige kruidensoort blijft zo zeker een week goed.
Was de rozemarijn voor gebruik.
Rozemarijn is een groenblijvende, winterharde heester. Deze houtachtige plant behoort tot de lipbloemenfamilie. De bladeren van rozemarijn zijn naaldachtig, aan de bovenkant donkergroen en aan de onderkant wit.
Oorspronkelijk komt het kruid uit Zuid-Europa en Klein-Azië. Niet alleen in de keuken, maar ook in badkamerproducten wordt rozemarijn gebruikt. Dit komt door de aromatische geur. Rozemarijn is een oud middel voor de versterking van het geheugen en ook een symbool voor hernieuwde kracht, vriendschap en trouw. Rozemarijn werd altijd geassocieerd met ‘niet vergeten’. Men gaf takjes aan geliefden die op reis gingen en droeg kransen bij bruiloften.
Al bij de Egyptenaren werden restanten van rozemarijn gevonden in de piramiden waar het heilig aangeschreven stond. Ook bij de Grieken en Romeinen was het al bekend en stond het kruid voor liefde, vriendschap en trouw. Zij gebruikten het plantje bij huwelijks- en geboorterituelen.