
Salie behoort tot het soort mint en heeft een scherpe enigszins bittere smaak. Salie wordt gebruikt in vleesgerechten, salades, marinades en in vissoep.
Salie behoort tot het soort mint en heeft een scherpe enigszins bittere smaak. Salie wordt gebruikt in vleesgerechten, salades, marinades en in vissoep.
Bij aankoop hoort salie er vers uit te zien. De blaadjes moeten lekker ruiken en niet verlept zijn.
Salie is jaarrond uit eigen land beschikbaar.
Salie is het hele jaar verkrijgbaar.
Salie is het hele jaar verkrijgbaar uit Nederland.
Bewaar salie op een donkere plaats in water of in plastic verpakt in de koelkast. Daar is het enkele dagen houdbaar.
Je kunt een salieplant in een pot of in de volle grond zetten.
Was salie kort voor gebruik, droog het goed en snijd het eventueel fijn.
Salie is een winterharde plant met fluweelachtige, dikke, groengrijze bladeren. Het kruid behoort tot het soort mint.
Door de eeuwen heen zijn kruiden verbouwd en verwerkt. Aan sommige kruiden werden zelfs magische krachten toegeschreven. In de Middeleeuwen kweekten kloosterlingen kruiden in de kloostertuinen. Deze werden vooral gebruikt als geneeskruiden.