
De sweetie is de grotere en zoetere variant van de grapefruit. Je kunt de sweetie pellen en als gezond tussendoortje opeten, maar stukjes van dit zoete fruit is ook heerlijk in een frisse fruitsalade.
De sweetie is de grotere en zoetere variant van de grapefruit. Je kunt de sweetie pellen en als gezond tussendoortje opeten, maar stukjes van dit zoete fruit is ook heerlijk in een frisse fruitsalade.
Bij aankoop hoort een sweetie egaal van kleur te zijn en een gladde schil te hebben. Koop sweeties die stevig aanvoelen. Hoe lichter de kleur van de schil, hoe rijper de sweetie.
De sweetie is afkomstig uit Israël en is van september tot maart volop verkrijgbaar.
Sweetie is het hele jaar verkrijgbaar.
De sweetie kun je op een koele plaats buiten de koelkast ruim een week bewaren.
Bewaar sweeties niet in de koelkast, want dan treedt bruinverkleuring op.
Verwijder voor gebruik de schil van de sweetie. Deze is vrij dik en de vliesjes hebben een bittere smaak.
Met een scherp mesje kun je het vruchtvlees tussen de vliesjes wegsnijden. Verdeel het vruchtvlees daarna in stukken.
De sweetie is een kruising tussen een grapefruit en een pomelo. De schil is heldergroen en verkleurt langzaam naar geel. Het vruchtvlees is bleekgeel van kleur. Sweeties zijn groter en zoeter dan grapefruits.
Bijna 30 jaar is de sweetie te koop in Nederland.