
Tijm wordt veel gebruikt in de Provençaalse en Griekse keuken. Het past uitstekend bij geroosterd vlees en gevogelte.
Tijm wordt veel gebruikt in de Provençaalse en Griekse keuken. Het past uitstekend bij geroosterd vlees en gevogelte.
Bij aankoop hoort tijm een vers uiterlijk te hebben en helder van kleur te zijn.
Tijm is het hele jaar door uit Nederland verkrijgbaar.
Tijm is het hele jaar verkrijgbaar.
Tijm is het hele jaar verkrijgbaar uit Nederland.
Je kunt een tijmplant eigenlijk overal bewaren, als hij maar niet op de tocht staat. Liever wel in het licht. Geef hem regelmatig water.
Takjes tijm kun je het beste in de groentelade van de koelkast bewaren. Gedroogde tijm kun je simpelweg in je kruidenrek zetten.
Neem zoveel takjes tijm als je nodig hebt, spoel deze onder de kraan en rits de blaadjes eraf.
Tijm is een meerjarige plant met een vierkante, groenbruine stengel. Deze verhout in het tweede jaar. De blaadjes van tijm zijn klein, ovaal en groen van kleur. Ze zijn aan de rand naar onderen gekruld.
Aan de onderkant zitten witviltige haartjes. Vanwege de aromatische geur wordt tijm ook in de zeepindustrie gebruikt. Tijm bevat thymol, een stof die goed is voor de luchtwegen, dus je vindt tijm ook wel in hoestdrankjes. Tijmplanten kun je ook als sierplanten gebruiken en van de bloemen en bladeren wordt ook thee en siroop gemaakt. Ook wordt dit veelzijdige kruid gebruikt bij de bereiding van likeuren, zoals Bénédictine. Een variant van gewone tijm is citroentijm.