
Taugé is de spruitgroente van de katjang idjoe boon. De ontkiemde boontjes bestaan uit witte stengeltjes met een worteltje en twee zaadlobben met een groen zaadhuidje.
Taugé is de spruitgroente van de katjang idjoe boon. De ontkiemde boontjes bestaan uit witte stengeltjes met een worteltje en twee zaadlobben met een groen zaadhuidje.
Bij aankoop hoort taugé er fris, knapperig en wit uit te zien. Het is een tere groente die snel bruin en slap wordt.
Taugé is het hele jaar verkrijgbaar, omdat de boontjes en zaden op elk moment tot ontkieming kunnen worden gebracht.
Taugé is het hele jaar verkrijgbaar.
Taugé is het hele jaar verkrijgbaar uit Nederland.
Taugé kun je 1-2 dagen bewaren in de koelkast. Je kunt taugé ook invriezen.
Na ca. 2 minuten blancheren is taugé in een goed gesloten plastic zakje of bakje tot 12 maanden houdbaar in de diepvries (minimal -18°C).
Als je taugé rauw gebruikt, dompel de groente dan kort in kokend water om de mogelijke bacteriën (bijv. salmonella) te doden.
Als je taugé gaat meebakken of koken, houd de groente dan eerst even in een vergiet onder de stromende kraan.
Taugé wordt veel gebruikt in de Oosterse keuken!Taugé is de spruitgroente van de ontkiemde mungboon, ook wel 'katjang idjo' (groene boon). De ontkiemde boontjes bestaan uit witte stengeltjes met een worteltje en twee zaadlobben met een groen zaadhuidje.
Van oorsprong komt deze bonensoort uit Zuid-Azië. De groente is rijk aan plantaardig eiwit, vitaminen en mineralen.