
Veldsla heeft een heerlijke, nootachtige smaak en wordt vaak met andere slasoorten gecombineerd, door pastasalades en warm bereid in vlees- en visgerechten. Door zijn uiterlijke is veldsla ook een fraaie decoratie op het bord.
Veldsla heeft een heerlijke, nootachtige smaak en wordt vaak met andere slasoorten gecombineerd, door pastasalades en warm bereid in vlees- en visgerechten. Door zijn uiterlijke is veldsla ook een fraaie decoratie op het bord.
Bij aankoop hoort veldsla er fris uit te zien en het blad mag niet verlept zijn.
Veldsla is jaarrond uit Nederland beschikbaar.
Veldsla is het hele jaar verkrijgbaar.
Veldsla is het hele jaar verkrijgbaar uit Nederland.
Veldsla is het lekkerst op de dag van aankoop. Als je de sla wilt bewaren, kan dit 1 tot 2 dagen in een open verpakking in de koelkast.
Om te beginnen verwijder je de minder mooie bladeren. Was de bladeren daarna voorzichtig. Dep de veldsla droog of gebruik een slacentrifuge.
Laat de bladeren heel of scheur ze in stukjes. Snijd de veldsla niet, want door scheuren blijven de bladeren langer mooi en vers.
Veldsla heeft kleine, lepelvormige rozetblaadjes en er zijn meerdere soorten. Jonge veldsla heeft kleine, lichtgroene blaadjes (broeivet genaamd) en de volwassen veldsla heeft grotere, donkerdere blaadjes (ezelsoren of lamstong).
Veldsla werd vroeger als onkruid beschouwd als het voorkwam in wintergraan. Tegenwoordig wordt het in eigen land als heerlijke groente geteeld.