
Vijgen komen van oorsprong uit Klein-Azië. Tegenwoordig wordt de vijg met name geïmporteerd vanuit Italië, Griekenland, Frankrijk, Turkije en Israël. De vijg groeit aan een kleine boom met sierlijke bladeren, die veel zon nodig heeft.
Vijgen komen van oorsprong uit Klein-Azië. Tegenwoordig wordt de vijg met name geïmporteerd vanuit Italië, Griekenland, Frankrijk, Turkije en Israël. De vijg groeit aan een kleine boom met sierlijke bladeren, die veel zon nodig heeft.
Bij aankoop horen vijgen onbeschadigd te zijn. Het zijn kwetsbare vruchten, dus behandel ze voorzichtig. Let erop dat ze een zachte schil hebben als je ze koopt, want vijgen met een stugge schil zijn niet meer zo vers en daardoor minder lekker.
De vijg wordt met name geïmporteerd uit Italië, Griekenland, Frankrijk, Turkije en Israël en is het hele jaar door verkrijgbaar.
Vijgen is het hele jaar verkrijgbaar.
Je kunt vijgen enkele dagen bewaren bij een temperatuur van 1 tot 4°C.
Je kunt vijgen met of zonder schil eten. Was ze voorzichtig onder de kraan of verwijder de schil met een mesje.
Vijgen zijn er in veel verschillende kleuren: wit, groen, geel, rood of bijna zwart/paars. Al deze vruchten hebben hun eigen kenmerkende smaak. Eigenlijk zijn vijgen schijnvruchten; ze worden gevormd uit de bloembodem en de bloem.
Je kunt zowel het vruchtvlees als de pitten eten en ze zijn rijp als de schil zacht is en donkerrood kleurt. Vijgen worden bijna rijp geoogst. Oorspronkelijk komen deze vruchten uit Klein-Azië en wij importeren ze uit Zuid-Europa. Turkije is de grootste producent van vijgen.