
Waterkers is erg sappig, pittig en heeft donkergroene, wat ronde blaadjes. Waterkers heeft een zachte mosterdsmaak en is uiterst geschikt ter garnering van gerechten.
Waterkers is erg sappig, pittig en heeft donkergroene, wat ronde blaadjes. Waterkers heeft een zachte mosterdsmaak en is uiterst geschikt ter garnering van gerechten.
Bij aankoop hoort waterkers er fris uit te zien. Waterkers wordt in bosjes of zakjes verkocht.
Waterkers is jaarrond beschikbaar. De groente is afkomstig uit Nederland en België en kan alleen in zuiver water geteeld worden.
Waterkers is het hele jaar verkrijgbaar.
Waterkers is het hele jaar verkrijgbaar uit Nederland.
Waterkers kun je enkele dagen bewaren in de koelkast, in een glas water dat af en toe ververst wordt.
In een vochtige open plastic zak kan ook, dan is waterkers maximaal 1 dag houdbaar.
Haal de blaadjes van de steeltjes nadat ze gewassen zijn. Bij stoven en smoren snijd je de blaadjes in grove stukken.
Voor in salades kun je de blaadjes in hun geheel gebruiken.
De waterkers, verwant aan de tuinkers, is een vaste waterplant met lange stengels die behoort tot de kerssoorten. Waterkers wordt in koud, kalkrijk en stromend water geteeld.
Waterkers heeft donkergroene, wat ronde blaadjes die in kleine bosjes bij elkaar aan knapperige steeltjes zitten. De groente is afkomstig uit Nederland en België en heeft een gunstige werking op hoge bloeddruk en een bloedzuiverende en vochtafdrijvende werking. Ook helpt waterkers om de eetlust op te wekken. De groene blaadjes zijn rijk aan zwavel, wat een gunstig effect heeft op je huid, haar en nagels.