
Grapefruits zijn ideaal als ontbijtfruit: uitgeperst, of lepel een halve grapefruit uit, eventueel met wat suiker erop
Grapefruits zijn ideaal als ontbijtfruit: uitgeperst, of lepel een halve grapefruit uit, eventueel met wat suiker erop
Bij aankoop hoort een grapefruit stevig te zijn en een glanzende schil te hebben. Koop bij voorkeur vruchten die zwaar aanvoelen in verhouding tot hun grootte. Deze zijn namelijk het sappigst.
De schil mag dik of dun zijn, maar niet ruw want dan is het vruchtvlees droog.
Grapefruit is jaarrond verkrijgbaar en wordt geïmporteerd uit Turkije, Amerika, Uruguay, Honduras, Cuba, Zuid-Afrika, Israël, Argentinië en Spanje.
Grapefruit is het hele jaar verkrijgbaar.
Op een koele plaats buiten de koelkast (12-15°C) is een grapefruit 1 tot 2 weken houdbaar.
Bewaar grapefruit niet in de koelkast, want dan treedt bruinverkleuring op.
De vliesjes van een grapefruit zijn stevig en minder lekker om te eten. Snijd de grapefruit doormidden en lepel het vruchtvlees eruit.
Vind je de vliesjes geen bezwaar? Dan kun je hem ook in parten delen en eten als een sinaasappel.
Grapefruit is met een diameter van 10 tot 18 centimeter een van de grootste citrusvruchten. Er bestaan verschillende soorten grapefruits die ieder hun eigen smaak hebben. Ook de schil en het vruchtvlees variëren.
Deze kan lichtgeel tot rozerood zijn. Hoe roder het vruchtvlees van de grapefruit is, hoe zoeter de smaak is. Waarschijnlijk is deze vrucht ooit ontstaan uit een kruising van een sinaasappel en pompelmoes die ontstaan is op de West-Indische eilanden. Citrusvruchten zijn eeuwenoude vruchten die waarschijnlijk door Columbus zijn meegenomen.