
De snackkomkommer is het kleinste broertje van de welbekende komkommer. Door zijn kleine formaat is deze komkommer uitermate geschikt als gezonde snack tussendoor, vandaar ook zijn naam.
De snackkomkommer is het kleinste broertje van de welbekende komkommer. Door zijn kleine formaat is deze komkommer uitermate geschikt als gezonde snack tussendoor, vandaar ook zijn naam.
Bij aankoop moet de snackkomkommer stevig zijn met een frisgroene kleur. Controleer de kwaliteit door te kijken en te voelen.
De snackkomkommer is uit Nederland van januari tot november verkrijgbaar.
Snack komkommer is het hele jaar verkrijgbaar.
februari tot en met oktober
maart tot en met september
Snackkomkommers kun je beter niet in de koelkast bewaren, want ze kunnen niet goed tegen de kou.
Ze verliezen snel hun kwaliteit en worden slap. Bewaar ze daarom op een minder koele, donkere plaats: een voorraadkast of kelder. Normaal gesproken blijft een komkommer ongeveer een week goed. Komkommers verpakt in krimpfolie zijn langer houdbaar.
Was de snackkomkommer voor gebruik. Hij kan zowel geschild als ongeschild gegeten worden.
De snackkomkommer is een kleine, langwerpige, vlezige vrucht met een knapperige, groene schil. Het vruchtvlees is doorzichtig wit met een geleiachtige kern, waarin zich eetbare pitjes bevinden.
De komkommer heeft een lange geschiedenis. Oorspronkelijk is de komkommer afkomstig uit India, vanwaar hij zijn weg vond naar de Middellandse Zee. Zo'n 3000 jaar geleden stonden komkommers al op het menu bij de Egyptenaren. Via de Romeinen kwam de komkommer in Frankrijk terecht, het duurde nog tot de 17e eeuw voordat de komkommer in Nederland werd verbouwd.
Aardbei teler
Snacktomatenteler
Snack komkommer teler