
Lollo Bionda is het groene zusje van de in Nederland meer bekende Lollo Rosso. Het is een knapperige sla en is zoet van smaak. Het is een losse krop met een sterk gekroesd blad.
Lollo Bionda is het groene zusje van de in Nederland meer bekende Lollo Rosso. Het is een knapperige sla en is zoet van smaak. Het is een losse krop met een sterk gekroesd blad.
Bij aankoop hoort Lollo Bionda sla frisgroene, verse bladeren te hebben.
De Lollo Bionda is het hele jaar uit Nederland verkrijgbaar.
Lollo Bionda sla is het hele jaar verkrijgbaar.
Lollo Bionda sla is het hele jaar verkrijgbaar uit Nederland.
Bewaar Lollo Bionda sla in een open verpakking in de groentelade van de koelkast. Zo blijft de sla 2 tot 3 dagen goed.
Om te beginnen verwijder je de minder mooie bladeren. Haal vervolgens de rest van de krop los en was de bladeren voorzichtig.
Dep de Lollo Bionda sla droog of gebruik een slacentrifuge. Je kunt de bladeren het beste heel laten of in stukjes scheuren. Snijd de sla niet, want door scheuren blijft sla veel langer mooi en vers.
De Lollo Bionda (lichtgroen) en de Lollo Rosso (rood) zijn van oorsprong Italiaanse slasoorten met een losse krop en een sterk gekroesd blad.
Raapstelen teler
Frisee sla teler
Lollo Rosso en Lollo Bionda teler
Eikenbladsla teler
Witlof teler