
Chinese kool heeft een knapperige structuur en enigszins zoete smaak. De kool is zowel geschikt voor salades als voor stoven, koken en roerbakken.

Chinese kool heeft een knapperige structuur en enigszins zoete smaak. De kool is zowel geschikt voor salades als voor stoven, koken en roerbakken.
Bij aankoop hoort een Chinese kool mooie, stevige bladeren te hebben die frisgroen van kleur zijn.
Chinese kool is het hele jaar verkrijgbaar.
Chinese kool is beschikbaar uit Nederland van mei tot en met december.
Bewaar Chinese kool in een open plastic zak in de groentelade van de koelkast. Zo is de groente een week houdbaar.
Een grote krop hoef je niet in één keer op te maken. Halveer de krop in de lengte, dek de snijvlakken af met huishoudfolie en bewaar het in de koelkast. Gare Chinese kool (minimaal 2 minuten geblancheerd) kun je in een goed gesloten plastic zak tot 12 maanden bewaren in de diepvries (bij minimaal -18°C).
Verwijder de buitenste bladeren van de Chinese kool. Snijd hem in de lengte doormidden en verwijder het onderste gedeelte van de stronk.
Was de kool en snijd hem in brede (voor koken) of smalle (voor roerbakken of salade) repen. Laat de kool voor gebruik in salade goed uitlekken.
Chinese kool heeft knapperige, langwerpige, krullerige bladeren. Het is eigenlijk meer een krop dan een kool. Hoe dichter bij het midden van de krop, hoe malser de bladeren zijn.
Er zijn twee typen: het granaattype, een langwerpige kool met stugge bladeren en het zachtere Japanse type, een korte, brede kool. Chinese kool bevat vitamine C, kalk, ijzer en eiwit. Daardoor is hij ook nog eens erg gezond. De kool, die ook wel Pe-tsai wordt genoemd, komt van oorsprong uit Noord-China en is in de loop van de vorige eeuw in Nederland terecht gekomen. Tegenwoordig wordt de kool gewoon in Nederland geteeld.
Wortel teler
Chinese kool teler
Eikenbladsla teler
Chinese kool teler
Chinese koolteler
Chinese kool teler
Andijvieteler
Bladgewassen en prei