
Koolrabi heeft een pittige smaak en kan zowel rauw, gekookt, gesmoord, gevuld als gefrituurd worden. De smaak lijkt op radijs, maar dan iets zoeter.
Koolrabi heeft een pittige smaak en kan zowel rauw, gekookt, gesmoord, gevuld als gefrituurd worden. De smaak lijkt op radijs, maar dan iets zoeter.
Bij aankoop hoort de koolrabi stevig aan te voelen en een gladde schil te hebben. Het blad moet er fris uitzien en mag niet slap zijn.
Kleine, jonge knollen zijn zachter, sappiger en minder vezelig dan grote knollen.
Koolrabi is van mei tot en met oktober uit Nederland verkrijgbaar.
Koolrabi is het hele jaar verkrijgbaar.
mei tot en met oktober.
Bewaar koolrabi in de groentelade van de koelkast. Daar is de groente 1 week houdbaar.
Aangesneden koolrabi is (verpakt in vershoudfolie of aluminiumfolie) nog enkele dagen in de koelkast te bewaren. Je kunt koolrabi ook invriezen na ca. 2-4 minuten blancheren. Verpakt in een goed gesloten plastic zakje of bakje is koolrabi tot 12 maanden houdbaar (minimaal -18°C).
Verwijder voor het schoonmaken het loof en de stengels van de koolrabi. Schil hem en snijd hem vervolgens in schijfjes of blokjes.
Begin met schillen aan de onderkant en snijd de vezelige gedeelten royaal weg. Je kunt koolrabi ook raspen voor gebruik in salades.
Koolrabi, ook wel ‘meiknol’, is de knolvormige, verdikte stengel van een koolplant. In tegenstelling tot koolraap groeit koolrabi boven de grond. Afhankelijk van de soort is koolrabi bleekgroen of blauwpaars van kleur.
Beiden zijn onder de schil witgeel van kleur. Koolrabi komt vermoedelijk uit Noord-Europa.
Rode biet teler