
Romaine sla, ook wel bekend als romana sla, is duidelijk te herkennen aan de vrij grote, langwerpige bladeren die donkergroen van kleur zijn. En natuurlijk aan zijn stevige bite en lekker zoetige smaak.
Romaine sla, ook wel bekend als romana sla, is duidelijk te herkennen aan de vrij grote, langwerpige bladeren die donkergroen van kleur zijn. En natuurlijk aan zijn stevige bite en lekker zoetige smaak.
Bij aankoop hoort romaine sla er fris uit te zien en te beschikken over stevige bladeren. Het hart van de krop moet gesloten zijn en de krop moet stevig aanvoelen.
Romaine sla is jaarrond verkrijgbaar
Van mei tot begin november
Bewaar romaine sla in een open verpakking in de groentelade van de koelkast. Zo blijft ’t 2 tot 3 dagen goed. Ook de mini romaine sla, little gem, bewaar je in de koelkast. Deze is alleen iets langer houdbaar vanwege zijn stevigere structuur.
Verwijder de onderkant van de romaine sla, was hem en scheur de bladeren in stukken.
Door te scheuren blijven de bladeren langer mooi en vers dan wanneer je ze snijdt.
Romaine sla is te herkennen aan de vrij grote, langwerpige, bladeren die donkergroen van kleur zijn. De sla wordt ook wel Romaanse sla, Romeinse sla of romana genoemd en behoort tot het type bindsla.
De kleine variant van de romaine sla wordt in Nederland ook wel onder de naam ‘Little Gem’ verkocht. Vergis je niet, er is wel degelijk verschil in smaak en structuur tussen deze twee slasoorten. Little gem is bijvoorbeeld een stuk steviger.
Raapstelen teler
Sla teler