
Marjoraan wordt ook ‘wilde marjolein’ genoemd. Het groeit nog steeds in het wild in Zuid-Europa. Majoraan is bitter en dominant van smaak. Het wordt veel in de Italiaanse en Spaanse keuken verwerkt in gerechten met tomaat, pizza’s en stoofschotels.
Marjoraan wordt ook ‘wilde marjolein’ genoemd. Het groeit nog steeds in het wild in Zuid-Europa. Majoraan is bitter en dominant van smaak. Het wordt veel in de Italiaanse en Spaanse keuken verwerkt in gerechten met tomaat, pizza’s en stoofschotels.
Koop marjoraan die er vers en fris uitziet. Let erop dat de bladeren niet verlept zijn.
Marjoraan is het hele jaar door verkrijgbaar.
Marjoraan is het hele jaar verkrijgbaar.
Marjoraan is het hele jaar verkrijgbaar uit Nederland.
Besproei marjoraan in pot of met voedingsbodem na aankoop en houdt het vochtig. Verse marjoraan kun je enkele dagen in de koelkast bewaren.
Je kunt marjoraan ook invriezen, maar het is dan niet meer als garnering te gebruiken. Verpak de gewassen en fijngehakte marjoraan in een plastic zakje. Ontdooi het kruid niet voor gebruik.
Was marjoraan voor gebruik.
Marjoraan wordt ook ‘wilde marjolein’ genoemd. Het kruid groeit nog steeds in het wild in Zuid-Europa.
De zoet-pittige geur van marjoraan is een symbool voor geluk en werd volgens zeggen gecreëerd door de Griekse godin van de liefde: Aphrodite. Marjoraan werd in de oudheid gebruikt als strooikruid in de ziekenkamers omdat er antiseptische eigenschappen aan werden toegeschreven.
Door de eeuwen heen zijn kruiden verbouwd en verwerkt. Aan sommige kruiden werden zelfs magische krachten toegeschreven. In de Middeleeuwen kweekten kloosterlingen kruiden in de kloostertuinen. Deze werden vooral gebruikt als geneeskruiden.