
Nectarine is lekker zoet en daarom heerlijk om als gezonde snack op te eten of te verwerken in een frisse fruitsalade.
Nectarine is lekker zoet en daarom heerlijk om als gezonde snack op te eten of te verwerken in een frisse fruitsalade.
Bij aankoop horen (rijpe) nectarines bij lichte vingerdruk stevig te zijn, maar ze mogen iets meegeven. De schil hoort helder van kleur en glad te zijn, zonder vlekken of rimpels.
Nectarines zijn bijna jaarrond beschikbaar. De belangrijkste aanvoer komt onder andere uit Spanje, Griekenland, Zuid-Afrika en Chili.
Nectarine is het hele jaar verkrijgbaar.
Je kunt nectarines het beste op een koele plaats (12-15°C) bewaren. Daar zijn de vruchten ongeveer 3 dagen houdbaar.
In de koelkast kun je ze ongeveer een week bewaren. Koude temperatuur heeft echter negatieve uitwerking op de smaak en het aroma van nectarines.
Je kunt nectarines met schil en al opeten. Als je de schil toch wilt verwijderen, is dit makkelijk te doen met een scherp mes.
Halveer de nectarine door hem rondom in te snijden, verwijder de pit en snijd de vrucht in blokjes of partjes. Als je de nectarine met schil eet, was hem dan goed.
Maak eens een lekkere smoothiebowl met nectarine!De nectarine is een sappige vrucht met een gladde schil. Het vruchtvlees is, afhankelijk van het ras, geel, wit of roze van kleur. De nectarine is een steenvrucht die ontstaan is als mutatie van de perzik.
Met een geslaagd resultaat! De schil is namelijk gladder dan die van de perzik en de vrucht is minder kwetsbaar. Hierdoor kun je een nectarine als appel eten, zowel met als zonder schil.
Nectarines behoren tot steenfruit. Dit fruit bestaat over het algemeen uit een schil, vruchtvlees en een harde pit. De nectarine is rond 1720 ontdekt tussen de perzikbomen in Amerika.