
De snackpaprika is een nieuwe variëteit minipaprika en heeft een frisse, zoete en knapperige smaak. De snackpaprika is een innovatief ras, ontwikkeld dankzij natuurlijke plantveredeling.
De snackpaprika is een nieuwe variëteit minipaprika en heeft een frisse, zoete en knapperige smaak. De snackpaprika is een innovatief ras, ontwikkeld dankzij natuurlijke plantveredeling.
Bij aankoop hoort een snackpaprika stevig te zijn met een gladde, glanzende schil. Het steeltje en de kelk zijn frisgroen. Controleer de kwaliteit door te kijken en te voelen. Let op kleine beschadigingen, die worden snel groter.
Snack paprika is het hele jaar verkrijgbaar.
maart tot en met september
april tot en met september
Snackpaprika’s bewaar je het beste op een koele plek (ca. 12-15 °C), maar liefst niet in de koelkast.
Snackpaprika’s willen, zoals alles vruchtgroente, nog even doorrijpen. Een te koude temperatuur verstoort dit proces. Goed bewaard blijven de paprika’s tot een week mooi. Verpakte paprika's blijven langer vers. Snackpaprika kun je ook (na 2 minuten blancheren) tot 12 maanden in de diepvries bewaren bij minimaal -18°C.
De snackpaprika kun je na het wassen gelijk opeten. Hij bevat namelijk bijna geen zaadjes.
De snackpaprika is een kleine blokpaprika die erg geschikt is om te vullen. Vele koks gebruiken deze paprika als bijgerecht op een bord gevuld met vlees of groente. Door zijn zoete smaak wordt deze snackpaprika steeds gewilder.
Wist je dat het tot de Gouden Eeuw heeft geduurd voordat de paprika in Europa bekend werd? Paprika's komen oorspronkelijk uit Midden-Amerika. Columbus maakte in 1492 voor het eerst melding van paprika als specerij.
Peperteler
Snacktomatenteler
Paprika en snackpaprika