stomen

Salade met groene asperges en serranoham

Receptinformatie

Salade
4 personen
Hoofdgerecht
20-30 min
Anderen vinden dit recept

Voorbereiding

Koken

Serveren

Voorbereiding

Snijd een stukje van de onderzijde van de asperges en kook deze in ruim kokend water en zout in ca. 4-5 min. beetgaar. Laat de asperges uitlekken en snijd ze in schuine stukjes.

Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin. Halveer de pruimtomaatjes. Draai elk plakje serranoham losjes om de wijsvinger tot een roosje.

Koken

Roer de azijn, honing, mosterd, olijfolie, zout en peper tot een dressing. Schep de veldsla, asperges, tomaatjes en dressing door elkaar.

Serveren

Verdeel de salade over 4 borden en garneer de salade met roosjes van serranoham, pijnboompitten en Parmezaanse kaas. Lekker met ciabattabrood.