Receptinformatie
Voorbereiding
Snipper de ui en knoflook heel fijn.
Snijd de tomaatjes eerst doormidden, verwijder de zaadlijsten maar vang het op in een schaaltje en bewaar het.
Koken
Verwarm 3 eetlepels olijfolie in een pan met dikke bodem, fruit de ui samen met de knoflook iets aan en voeg dan de rijst toe. Roer het geheel goed door.
Schenk er dan ¼ van de bouillon en de zaadlijsten op, roer de volgende hoeveelheid bouillon er pas bij als het geheel is opgenomen. Ga zo door tot alle bouillon gebruikt is en de risottorijst gaar is. Roer na ongeveer 10 minuten de tomaten erbij.
Verwarm 5 eetlepels olijfolie in een klein pannetje, frituur hier de goed uitgelekte en droog gedepte kappertjes gedurende 2 minuten in. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
Maak de tomatenrisotto verder op smaak met versgemalen peper, de Italiaanse kruiden, de mozzarella en gefrituurde kappertjes.
Serveren
Serveer direct in goed voorverwarmde diepe borden.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.