Receptinformatie
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 190 graden.
Voeg voor de bodem van de appeltaart 300 gram bloem, 250 gram boter, 150 gram basterdsuiker en een halve theelepel zout samen en kneed het deeg.
Laat dit vervolgens een halfuur koel en ingepakt rusten.
Vet de springvorm in met een spray of boter en verdeel het deeg over de bodem.
Maak tegen de zijkant van de springvorm een opstaande rand tot aan de bovenkant daarvan. Druk het deeg overal goed aan.
Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in 6 tot 8 parten.
Bak de parten circa 3 minuten in een koekenpan op half vuur, doe er een klein scheutje water bij en schep ze tijdens het bakker steeds om. Laat ze nergens aanbakken/aanbranden.
Meng de parten in een kom met de compote, de kaneel, de rozijnen en een eetlepel suiker. Schep dit mengsel in de springvorm en druk het een beetje aan.
Kneed de bloem, vanillesuiker en boter met de hand luchtig en snel tot een kruimelig deeg.
Voeg vervolgens de basterdsuiker toe en meng dit goed maar kneed niet meer.
Verdeel het kruimeldeeg gelijkmatig over de appeltaart.
Koken
Bak de appeltaart op een rooster in het midden van de oven in ongeveer 50 minuten gaar op 190 graden. Zorg dat de kruimels mooi gekleurd zijn.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.