Receptinformatie
Makkelijk om te maken en superlekker! Deze glutenvrije muffins mogen, zeker tijdens het aspergeseizoen, niet missen in je lunchbox. Én met de oven die al het werk doet, hoef je maar een kwartiertje in de keuken te staan!
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snipper de ui.
Schil de asperges en snijd de houtige onderkant eraf. Snijd ze vervolgens in kleine stukjes.
Snijd de peterselie fijn en verkruimel de geitenkaas.
Koken
Verwarm 2 eetlepels olie in een pan en bak de aspergestukjes samen met de ui en een beetje peper en zout, ongeveer 5 minuten op medium vuur.
Klop ondertussen in een grote kom de eieren los samen met de room en wat zout en peper.
Laat de asperges en ui iets afkoelen en voeg deze vervolgens toe aan het ei mengsel.
Voeg hierna ook de verkruimelde geitenkaas en de fijngesneden peterselie toe.
Vet de muffinvormpjes in met een beetje olie en verdeel het mengsel er gelijkmatig over.
Bak ze 20 tot 25 minuten in de oven.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.