Receptinformatie
Met deze superverse plaattaart tover je de lente op tafel. Perfect om in kleine stukken te serveren en lekker te delen. Bijvoorbeeld bij de paasbrunch!
Voorbereiding
Verwarm de oven voor tot 200 ºC.
Schrap de bospeen; laat aan elke peen een stukje groen loof zitten.
Dop de tuinbonen.
Snijd de courgette in dunne plakjes.
Breek het houtachtige uiteinde van de asperges.
Koken
Halveer de asperges en de bospeen in de lengte en kook ze 3 minuten in water met zout. Voeg na 3 minuten de tuinbonen en courgette toe.
Giet de groenten na 3 minuten af en spoel ze koud. Laat ze goed uitlekken. Kook de eieren hard in 10 minuten, pel ze en snijd ze in de lengte doormidden.
Boen intussen de citroen schoon. Rasp de gele schil van de citroen.
Hak de helft van de munt fijn. Meng de fijngehakte kruiden met de citroenrasp en de fijn geraspte knoflook met de roomkaas en de crème fraîche. Maak dit verder op smaak met zout en peper.
Rol het deeg voor hartige taart, zorg dat de naden goed gesloten zijn,
Bestrijk het deeg met de kruidencrème; houd een rand van 2 cm vrij. Vouw de rand terug tot de kruidencrème.
Leg de bospeen en de asperges naast elkaar met de tuinbonen en courgette-plakjes ertussen op de crème.
Laat het loof van de wortel over de deegrand steken en wissel de kant af. Strooi er zout en versgemalen peper naar smaak over.
Bak de groententaart in het midden van de voorverwarmde oven in ± 20 minuten goudbruin en gaar.
Serveren
Leg de taart op een schaal en strooi er de rest van de kruiden over. Leg de eitjes tussen de kruiden.
Serveer de taart (lauw)warm.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.