Receptinformatie
Voorbereiding
Meng de kruidnagels, koriander, cayennepeper, komijn, kurkuma, zout door elkaar.
Maal de ui, knoflook en gember fijn in de keukenmachine.
Koken
Verhit 1 eetlepel olie in een pan en bak de kip aan.
Strooi het kruidenmengsel over de kip en voeg de uienpuree toe. Roer er 100 ml ketchup door en verwarm alles al omscheppend enkele minuten.
Blus af met de bouillon en voeg de kardemom toe. Temper het vuur en laat de curry stoven tot het vlees gaar en zacht is. Dit duurt ongeveer 30 minuten. Voeg wat extra water toe als het te droog wordt.
Voeg de paprika en de paddenstoelen (kastanje champignons, grijze oesterzwam, eryngii, beukenzwam wit shii-take ) toe en laat nog 2 minuten zachtjes meestoven. Breng de curry op smaak met citroensap.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.