Receptinformatie
Voorbereiding
Ga met de tanden van een vork over de gewassen schil van de komkommer.
Snijd de komkommer in hele dunne plakjes en bestrooi ze met zout. Laat dit 15 minuten intrekken
Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en halveer ze.
Laat de peperkorrels uitlekken, dep ze droog met keukenpapier, doe ze in een kom en plet ze enigszins met de bolle kant van een lepel. Schenk de olie en azijn erbij en klop tot een mooie vinaigrette. Breng deze op smaak met zout en peper.
Spoel de plakjes komkommer af en dep ze droog met keukenpapier. Rangschik de plakjes komkommer in een cirkel op de bordjes en verdeel de halve aardbeien eroverheen.
Serveren
Bestrijk het geheel met vinaigrette, garneer met basilicum en serveer de carpaccio.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.