Receptinformatie
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in blokjes.
Pel en snipper de ui fijn. Pers de knoflook. Snijd de aubergines in plakken.
Schil de aardappelen, kook deze in ca. 20 minuten beetgaar en snijd ze in plakjes.
Koken
Bak de aardappelen in een koekenpan met 1 eetlepel olie het gehakt in ca. 5 minuten rul. Fruit de ui, knoflook, paprika, tomatenpuree en oregano ca. 5 minuten mee.
Bak in een andere koekenpan in de overige olie de plakken aubergine in ca. 3 minuten bruin.
Smelt de boter in een pan en verwarm de bloem, zout en peper al roerende ca. 1 minuut mee. Voeg de melk en kaas toe en roer tot de saus gebonden is. Verdeel de aardappel, gehakt, aubergine, saus en kaas in lagen in de ovenschaal en bak deze ca. 25 minuten in de oven.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.