Receptinformatie
Voorbereiding
Breng in een waterkoker 2 liter water aan de kook.
Maak de spruitjes schoon en snijd ze in vieren
Kruis de tomaten bovenop in, dompel ze even in het kokende water zodat het velletje los komt en ontvel ze. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes, verwijder zoveel mogelijk vocht en zaden.
Snipper het uitje en de knoflook.
Snijd het peterseliegroen fijn.
Snijd de paprika en gedroogde tomaten fijn.
Snijd de chorizo in kleine blokjes.
Koken
Leg de spruitjes in een kookpan, schenk er wat kokend water op en breng het water opnieuw aan de kook. Kook de spruitjes 5 minuten, stort ze in een vergiet en spoel ze koud.
Bereid de couscous met het kokende water volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit in een kleine braadpan de olie en fruit de ui goudbruin. Schep de knoflook, paprika en tomaten erbij en roerbak 3 minuten. Breng het mengsel op smaak met zout en peper.
Serveren
Meng in een kom spruitjes, tomaten, chorizo, uitgelekte kikkererwten en peterselie met het gebakken mengsel en de couscous. Serveer het gerecht lauwwarm.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.