Receptinformatie
Voorbereiding
Snijd de broccoli in kleine roosjes.
Snijd de zalmfilet in blokjes.
Halveer de peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper in halve ringetjes.
Snijd de limoen in partjes.
Snijd de bosuitjes in dunne ringen. Halveer de komkommer in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de komkommer in halve maantjes. Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in blokjes. Halveer de cherrytomaten.
Koken
Kook de eiermie gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. Spoel de eiermie koud en meng met de sesamolie. Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
Kook de broccoliroosjes in circa 3 minuten beetgaar. Giet af en spoel koud.
Verhit een scheut olie in een wokpan en fruit de rode peper circa 1 minuut. Voeg de zalm en vissaus toe en bak in circa 5 minuten rondom goudbruin en gaar. Breng de zalm op smaak met rasp van de limoenschil en de vissaus.
Meng in een kom de eiermie, broccoli, zalm, bosui, komkommer, paprika en de cherrytomaten.
Rooster de sesamzaadjes circa 2 minuten in een droge pan.
Serveren
Verdeel de salade over de borden en garneer met de sesamzaadjes en partjes limoen.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.