Receptinformatie
Voorbereiding
Pel en snijd de knoflook fijn.
Snijd de aubergines in kleine blokjes.
Verhit een scheutje olie in een (soep)pan en bak de ui en de knoflook circa 2 minuten.
Koken
Verhit een scheutje olie in een (soep)pan en bak de ui en de knoflook circa 2 minuten.
Voeg de aubergine toe en bak circa 5 minuten mee.
Schenk het water en de gezeefde tomaten bij de aubergines en voeg de groentebouillonblokjes en het kaneelstokje toe. Breng het geheel aan de kook.
Kook de aubergines in circa 10 minuten gaar.
Verwijder het kaneelstokje. Giet de kikkererwten af en spoel ze schoon. Roer de kikkererwten met de harissa door de soep en warm goed door.
Pureer de soep glad met een staafmixer. Pluk de blaadjes koriander.
Snijd het brood in plakken en besprenkel met olijfolie. Verwarm de grillpan en gril het brood om en om in circa 3 minuten goudbruin.
Serveren
Schenk de soep in soepkommen/soepborden en bestrooi met de koriander. Serveer het brood ernaast.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.