Ben je op zoek naar een gezonde variant van pasta? Een manier om je kinderen meer groente te laten eten? Of gewoon zin in iets nieuws? Probeer dit dan eens uit: zelf spaghetti maken van courgette. Courgetti dus!
Een groot bord spaghetti met pastasaus gezond? Het kan! Vervang de spaghetti eens door zelfgemaakte courgetti. In plaats van een grote portie koolhydraten eet je dan een grote portie groente. Als je de tomatensaus dan ook nog eens zelf maakt heb jij een fantastische verse maaltijd!
Courgetti maken
Courgetti is een samenvoegsel van de woorden spaghetti en courgette. Courgette zelf heeft niet heel veel smaak en kan daarom prima door als pasta, helemaal in combinatie met je favoriete pastasaus. Ook is courgette snel gaar, dus hoef je het alleen even te blancheren voordat je het als pasta serveert. Maar hoe krijg je nu die perfecte spaghettisliert? Hiervoor is de spiraalsnijder of spirelli (nog zo’n woord eindigend op een i) uitgevonden! Dit is eigenlijk een grote puntenslijper waar je een courgette in draait. Hij snijdt er dan mooie lange slierten van. Heb je geen spirelli? Je kan ook met een dunschiller hele dunne plakjes maken van de courgette. Dan is het gewoon papardelle in plaats van courgette! Tip: wij gebruikten gele courgette voor de courgetti, dan lijkt het nog meer op spaghetti!
- Gebruik ongeveer 1 courgette per persoon. Dat lijkt heel veel, maar de courgette slinkt heel erg.
- Was de courgette goed, want de schil eet je ook mee.
- Snijd de courgette in mooie slierten met de spiraalsnijder, of met een dunschiller.
- Doe de courgetteslierten 2-3 minuten in een pan met kokend water.
- Afgieten en klaar!